Ede op de Kaart

Ede op de Kaart

De website Ede op de kaart is een website waarop alle cultuurhistorische informatie uit de gemeente Ede geografisch is weergegeven.

Deze website is tot stand gekomen door samenwerking op het terrein van archieven, archeologie, monumenten, landschap, stedenbouw, kunst en cultuur bij de gemeente Ede.

Er wordt informatie uitgewisseld met de website mijnGelderland.nl en er wordt vrij beschikbare informatie gebruikt (Collectie Gelderland, Google,  Koninklijke Bibliotheek, Wikipedia).

Voor de gemeentearchieven van Ede en Barneveld is het een aanvulling op hun gezamenlijke zoekwebsite www.archieval.nl

Ga naar www.edeopdekaart.nl

Cultuur Historische Waardekaart

Belangrijk onderdeel van Ede op de Kaart is de Cultuur Historische Waardekaart die informatie geeft over de cultuur-historische waarde van gemeente Ede en haar omgeving.

De informatie op deze kaart wordt real-time binnengehaald vanuit de gemeentelijke data-systemen.

 

Cultuur Historische Waardekaart
Cultuur Historische Waardekaart
De Kennisbank - online encyclopdie

De Kennisbank - online encyclopdie

Heel veel informatie over de geschiedenis van Ede is te vinden in de online kennisbank die door vele vrijwilligers en medewerkers van het archief met zorg is samengesteld en integraal onderdeel uitmaakt van Ede op de Kaart

Browse door de kennisbank

Gemeentearchief Ede

Het Gemeentearchief Ede en Scherpenzeel bewaart de archieven van de gemeente Ede met de kernen Bennekom, Lunteren, Otterlo, Wekerom, Harskamp, Ederveen, De Klomp, De Valk, een klein gedeelte van Hoenderloo en Gelders Veenendaal (tot 1967) en de Gemeente Scherpenzeel. Ook vindt u hier vele particuliere archieven, documentatieverzamelingen, kranten, boeken, kaarten en foto’s. Het merendeel van deze archiefstukken is openbaar en is in te zien in de studiezaal.

U kunt ook thuis alvast beginnen met uw onderzoek. Een groot deel van onze bronnen is digitaal ontsloten via www.Archieval.nl.

Gemeentearchief Ede
Gemeentearchief Ede

Neem contact met ons op

Voor meer informatie of deelname aan Erfgoed op de Kaart kunt u contact opnemen met ab-c media. U kunt ook gebruik maken van het onderstaand contact formulier.

Telefoon

+31 (0)71 304 00 25

Locatie

3e Binnenvestgracht 23N
2312 NR Leiden