Alkmaar op de Kaart

De website is gemaakt door het Regionaal Archief Alkmaar. Het koppelt informatie uit diverse (externe) databases en toont dit op een informatieve en toegankelijk manier op de kaart van Google Maps.

Ga naar www.alkmaaropdekaart.nl
Alkmaar op de Kaart
Openbare kunstwerken

Openbare kunstwerken

In samenwerking met de Kunstwacht is het mogelijk om kunstwerken in de openbare ruimte te laten zien op Erfgoed op de Kaart. Op Alkmaar op de Kaart is een mooi voorbeeld te zien.

Ontdek kunstwerken in Alkmaar

Alkmaar in 1823

Alkmaar op de Kaart bevat een aantal mooie historische kaarten waaronder een stadsplattegrond van Alkmaar gemaakt door J.P. van Diggelen.

Bekijk Alkmaar in 1823
Alkmaar in 1823
Ruim 63.000 historische foto's

Ruim 63.000 historische foto's

Alkmaar op de Kaart ontsluit ruim 63.000 historische afbeeldingen uit de beeldbank van Regionaal Archief Alkmaar. Bezoekers kunnen overal op de kaart klikken om foto's van betreffende locatie op te vragen.

Bekijk foto's van Langestraat 3

Andere collecties ontsloten

Alkmaar op de Kaart maakt het voor de bezoeker heel makkelijk om historische kranten, tijdschriften, archieven en adresbroeken van een bepaalde locatie te doorzoeken. Op die manier is het heel makkelijk om alles te weten te komen over je eigen huis of straat.

Blader door de kranten
Andere collecties ontsloten
Regionaal Archief Alkmaar

Regionaal Archief Alkmaar

Het Regionaal Archief Alkmaar bewaart archiefstukken, boeken, kaarten, foto's, films enz. Wij helpen niet alleen particulieren met onderzoek, maar ook organisaties, instellingen, gemeenten, waterschappen en provinciale instellingen met al hun vragen op het gebied van archieven en cultuurhistorie.

Ga naar www.regionaalarchiefalkmaar.nl

Neem contact met ons op

Voor meer informatie of deelname aan Erfgoed op de Kaart kunt u contact opnemen met ab-c media. U kunt ook gebruik maken van het onderstaand contact formulier.

Telefoon

+31 (0)71 304 00 25

Locatie

3e Binnenvestgracht 23N
2312 NR Leiden