Beeldbanken ontsloten

Erfgoed op de Kaart maakt het mogelijk om historisch fotomateriaal van archieven te ontsluiten op de kaart. Door op de kaart te klikken kan de bezoeker foto's van zijn of haar omgeving opvragen. Bij een bezoek aan de een stad kan op basis van GPS foto's van betreffende locatie opgevraagd worden zonder dat de foto's voorzien zijn van coördinaten.

Voor het koppelen van een beeldbank rekenen we eenmalige kosten (€1.000) en jaarlijkse kosten (€350).

Beeldbanken ontsloten

Foto's ter plekke bekijken

Momenteel zijn er meer dan 1 miljoen historische afbeeldingen ontsloten via de verschillende Erfgoed op de kaart websites.

#

Verrijken

Als de beeldbank is gekoppeld dan kan de redactie door het invoeren van een zoekterm de foto's laten verschijnen in een tabblad bij de ingevoerde locatie. De bezoeker kan bladeren door de gekoppelde afbeeldingen.

#

Een muisklik

Doordat de beeldbank gekoppeld is kan de bezoeker overal op de kaart klikken om op die manier historische foto's van de aangeklikte locatie op te vragen. Op de mobiele telefoon wordt GPS positie hiervoor gebruikt.

#

Het koppelen

Het aansluiten van een beeldbank is een extra optie van Erfgoed op de Kaart. Meestal maken we hiervoor gebruik van (reeds bestaande) OAI/PMH feed of bijvoorbeeld een Open Search API. Het verrijken van de beeldbank met coördinaten is niet nodig.

Open Cultuur Data

Open Cultuur Data

Erfgoed op de Kaart maakt natuurlijk ook gebruik van verschillende Open Data beeldbanken. De grootste beeldbank die momenteel gekoppeld is, is de beeldbank van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Door deze koppeling is het voor alle Erfgoed op de Kaart redacties mogelijk om dit bijzondere fotomateriaal te gebruiken.

Balder door de beeldbank van de RCE

Neem contact met ons op

Voor meer informatie of deelname aan Erfgoed op de Kaart kunt u contact opnemen met ab-c media.

Telefoon

+31 (0)71 304 00 25

Locatie

3e Binnenvestgracht 23H
2312 NR Leiden